სურსათის წარმოების სამყაროში, წარმოების სანიმუშო პრაქტიკის (GMP) დაცვა მნიშვნელოვანია ხარისხისა და უსაფრთხოების მაღალი სტანდარტების შესანარჩუნებლად. დღეს Food Safety Alliance-ი ისაუბრებს სარემონტო სამუშაოების შესრულებაზე GMP-ის მოთხოვნების გათვალისწინებით. აღნიშნული მოთხოვნა მნიშვნელოვან როლს ასრულებს დაბინძურების თავიდან აცილებაში და წარმოების პროცესის მთლიანობის უზრუნველყოფაში.
სანამ რაიმე სარემონტო სამუშაოები დაიწყება, აუცილებელია სისტემატური მიდგომის დაცვა. ყველა მოწყობილობამ უნდა გაიაროს სურსათის უვნებლობის საფუძვლიანი რისკის შეფასება. ეს უზრუნველყოფს პოტენციური რისკების იდენტიფიცირებას და შემსუბუქებას ტექნიკური მომსახურების დაწყებამდე.
ტექნიკური ოპერაციების დროს მნიშვნელოვანია სხვა საწარმოო აღჭურვილობისა და პროდუქტების დაცვა მიკრობიოლოგიური, ქიმიური და ფიზიკური საფრთხეებისგან. მინიმუმამდე უნდა შემცირდეს ჯვარედინი დაბინძურების რისკები და შეიძლება საჭირო გახდეს სამუშაო ადგილის სკრინინგი, რაც დამოკიდებულია სარემონტო სამუშაოების მოცულობაზე.
გარემოში, სადაც არსებობს ალერგენის ან მიკრობიოლოგიური ჯვარედინი დაბინძურების რისკი, საჭიროა სპეციალური საინჟინრო ინსტრუმენტების სპეციფიკური ნაკრები. მაგალითად, გლუტენისგან თავისუფალი საწარმოო ხაზები შეიძლება საჭიროებდეს სპეციალურ ინსტრუმენტებს ალერგენებით დაბინძურების თავიდან ასაცილებლად.
წარმოების ადგილებში გამოყენებული ყველა საინჟინრო ინსტრუმენტი და ხელსაწყოების ყუთი რეგულარულად უნდა გაიწმინდოს საკვებთან თავსებადი მასალებით. თითოეული ინსტრუმენტების ყუთი უნდა შეიცავდეს ინვენტარს მარტივი შინაარსის აუდიტისთვის, ანგარიშვალდებულებისა და მიკვლევადობის უზრუნველსაყოფად.
სარემონტო სახელოსნოები და საწარმო უნდა იყოს აღჭურვილი ხალიჩებით, რათა თავიდან იქნას აცილებული ლითონის ფრაგმენტების გადატანა ფეხსაცმლიდან წარმოებისა და შეფუთვის საამქროებში, რაც უზრუნველყოფს სუფთა და უსაფრთხო სამუშაო გარემოს.
ყველა ზეთი, საპოხი მასალა, ცხიმი და გამხსნელი, რომელიც შეიძლება შეხებაში იყოს პროდუქტთან ან მის ზედაპირებთან, უნდა იყოს საკვები კლასის. წარმოების აღჭურვილობისთვის გამოყენებული ინვენტარი ან ხელსაწყო უნდა იყოს საკვებთან კონტაქტისთვის შესაფერისი მასალებისგან და უნდა იყოს მდგრადი დასუფთავებისა და სტერილიზაციის პროცესების მიმართ. HACCP-ის მოთხოვნების გათვალისწინებით მუშაობა უზრუნველყოფს თქვენი ბიზნესის წარმატებას.
GMP-ის სტანდარტების შესაბამისად ამ ტექნიკური პრაქტიკის დაცვა აუცილებელია სურსათის უვნებლობის ხარისხის და უვნებლობის შესანარჩუნებლად. ამ სტანდარტის გათვალისწინება უზრუნველყოფს თქვენს კვების ობიექტზე ნებისმიერი სარემონტო სამუშაოს შესრულების რისკის გაჩენის მინიმალურ ალბათობას. ასევე შეგიძლიათ გაეცნოთ ჩვენს ბლოგს თუ რა როლი აქვს HACCP-ის გეგმას სურსათის დამზადების დროს.
მიიღე ყოველკვირეული სიახლეები და ინფორმაცია სურსათის უვნებლობასთან დაკავშირებით