ნოემბერი 7, 2024

HACCP-ის განვითარების ისტორია

Კითხვის დრო: 4 წუთი ჰასპის ისტორია და ნასა HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) არის უსაფრთხოების მართვის სისტემა, რომელიც შექმნილია საკვების სფეროში პოტენციური რისკების შესამოწმებლად და აღმოსაფხვრელად. მისი ისტორია იწყება […]
ოქტომბერი 10, 2024

დასუფთავების მნიშვნელობა კვების მრეწველობაში

Კითხვის დრო: 4 წუთი დასუფთავება არის სურსათის უვნებლობისა და ჰიგიენის ფუნდამენტური ასპექტი, იგი ქმნის საფუძველს დაბინძურების თავიდან ასაცილებლად და იმის უზრუნველსაყოფად, რომ გარემო და საკვები პროდუქტები უსაფრთხოდ დარჩეს მოხმარებისთვის. სათანადო […]
სექტემბერი 24, 2024

“HOLD”-ის ზონის მნიშვნელობა საკვების წარმოებაში

Კითხვის დრო: 4 წუთი სურსათის წარმოებაში პროდუქტის უსაფრთხოების უზრუნველყოფა უმნიშვნელოვანესია. ამის კრიტიკული ასპექტი გულისხმობს განსაზღვრული “HOLD”-ის ზონის შექმნას — ფიზიკური ან ელექტრონული ზონა, სადაც პროდუქტები, რომლებიც ეჭვს ბადებენ ან აჩვენებენ […]
სექტემბერი 18, 2024

მინის მართვა საკვების საწარმოებში

Კითხვის დრო: 3 წუთი მინა არის ჩვეულებრივი მასალა, რომელიც გამოიყენება საკვების წარმოების გარემოში, მაგრამ ის ასევე არის ფიზიკური საფრთხის ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი წყარო. სინათლის მოწყობილობებიდან დაწყებული კოლბებით დამთავრებული, მინა მრავალ […]
სექტემბერი 9, 2024

მიწოდების ჯაჭვის (Supply Chain) ელემენტები

Კითხვის დრო: 3 წუთი მიწოდების ჯაჭვი არის ნებისმიერი ბიზნესის ხერხემალი, განსაკუთრებით ისეთ ინდუსტრიებში, როგორიცაა საკვების წარმოება, სადაც უსაფრთხოება და ჰიგიენა კრიტიკულია. პროდუქციის ეფექტურად ტრანსპორტირების უზრუნველყოფა ფერმიდან სუფრამდე მოიცავს მრავალ ნაბიჯს […]
სექტემბერი 4, 2024

რა არის TACCP?

Კითხვის დრო: 4 წუთი დღევანდელ რთულ კვების მრეწველობაში, მიწოდების ჯაჭვის მთლიანობის უზრუნველყოფა უმნიშვნელოვანესია. განზრახ საკვები პროდუქტების მავნე რისკების პრევენცია, როგორიცაა საბოტაჟი, გამოძალვა ან ტერორიზმი. დაცვის ერთ-ერთი კრიტიკული ინსტრუმენტია TACCP (საფრთხის […]
აგვისტო 25, 2024

კომპანია Food Safety Alliance-ის ზრდა და ინოვაციები

Კითხვის დრო: 4 წუთი 2019 წელს დაარსების დღიდან, Food Safety Alliance მიზნად ისახავს დაეხმაროს და მხარი დაუჭიროს რესტორნებს, კაფეებსა და მცირე და საშუალო მეწარმეებს უვნებელი საკვების წარმოებასა და შენარჩუნებაში. როგორც […]
აგვისტო 20, 2024

GMP და GDP მნიშვნელობა ფარმაცევტულ ინდუსტრიაში

Კითხვის დრო: 4 წუთი ფარმაცევტულ ინდუსტრიაში პროდუქციის ხარისხისა და უვნებლობის უზრუნველყოფა უმნიშვნელოვანესია. წარმოების სანიმუშო პრაქტიკა (GMP) და კარგი განაწილების პრაქტიკა (GDP) არის კრიტიკული სტანდარტები, რომლებიც არეგულირებს მედიკამენტების წარმოებას და განაწილებას. […]
აგვისტო 5, 2024

GMP / GHP მონიტორინგის მნიშვნელობა სურსათის უვნებლობაში

Კითხვის დრო: 3 წუთი წარმოების სანიმუშო პრაქტიკა (GMP) და ჰიგიენის სანიმუშო პრაქტიკა (GHP) წარმოადგენს სურსათის უვნებლობის მართვის ქვაკუთხედს. ამ მოთხოვნების მკაცრი მონიტორინგი უმნიშვნელოვანესია, რათა უზრუნველყოფილი იყოს საკვები პროდუქტების უვნებლობა, მარეგულირებელი […]

მიიღე ყოველკვირეული სიახლეები და ინფორმაცია სურსათის უვნებლობასთან დაკავშირებით

დარეგისტრირდით

შესვლა

დაგავიწყდათ პაროლი?