ალბათ ერთხელ მაინც ყველას გიფიქრიათ, თუ რა არის ტექნიკური მომსახურების მნიშვნელობა და რა სერვისები დგას იმ საკვების/პროდუქტის უკან, რომელსაც ჩვენ გამზადებული სახით ვხვდებით, ვყიდულობთ და შემდეგ მივირთმევთ.
GMP / GHP მონიტორინგის მნიშვნელობა სურსათის უვნებლობაში, ყველა მწარმოებლისთვის კარგად ნაცნობი თემაა და ისინი ყოველდღიურად ზრუნავენ ამ სტანდარტების დაცვაზე, თუმცა მხოლოდ ეს არ არის საკმრისი და ასევე საყურადღებოა ტექნიკური მომსახურის მნიშვნელობა საკვების წარმოებაში.
ტექნიკური მომსახურება საკვების წარმოებაში ეხება იმ პროცესებსა და აქტივობებს, რომლებიც ხელს უწყობს აღჭურვილობის ეფექტურ და უსაფრთხო ფუნქციონირებას, რაც პირდაპირ ბმაშია საკვების დაბინძურების პრევენციასთან და სურსათის უვნებლობასთან.
ეს მოიცავს სხვადასხვა სახის მხარდაჭერას, როგორიცაა:
შენარჩუნება – მონიტორინგის ინსტრუმენტების გამოყენება ახდენს პოტენციური პრობლემების პროგნოზირებას, რაც ეხმარება დაუსრულებელი ოპერაციების შენარჩუნებას და აღჭურვილობის გამართულ მუშაობას და შესაბამისად, სურსათის ხარისხის უზრუნველყოფას.
კავშირი ცუდად შენარჩუნებულ აღჭურვილობასა და დაბინძურების საფრთხეებს შორის, საკმაოდ სერიოზულია, განსაკუთრებით საკვების წარმოების სფეროში, სადაც უვნებლობა და ჰიგიენა კრიტიკულად მნიშვნელოვანია. როდესაც აღჭურვილობა ცუდად არის შენარჩუნებული, ამან შეიძლება გამოიწვიოს ისეთი პრობლემები, რომლებიც პირდაპირ ფუნდამენტურ რისკებს ქმნიან სურსათის დაბინძურების თვალსაზრისით. შედეგად კი, მივიღებთ მომხმარებლების მასობრივ ჯანმრთელობის გაუარესებას.
ტექნიკური მხარდაჭერა და რეგულარული მოვლა მნიშვნელოვან როლს ასრულებს მარეგულირებელ ორგანოებთან შესაბამისობაში ყოფნაში, რადგან ისინი უზრუნველყოფენ აღჭურვილობის ოპტიმალურ მუშაობას, რომელიც საჭიროებს სურსათის უვნებლობისა და ხარისხის მკაცრი სტანდარტების დაცვას.
ეფექტური ტექნიკური მხარდაჭერის უზრუნველსაყოფად, საჭიროა დაცული იყოს ყველა ქვემოთ ჩამოთვლილი კომპონენტი. წინააღმდეგ შემთხვევაში, აუცილებლად იჩენს თავს რაიმე სახის ხარვეზი, რაც სერიოზულ ზიანს მიაყენებს საწარმოს.
მხარდაჭერის გრაფიკის შექმნა და მისი მკაცრად დაცვა.
თანამშრომლების სწავლება აღჭურვილობის ცვეთის ან უკმარისობის ნიშნების ამოსაცნობად.
სათადარიგო ნაწილების და სარემონტო ხელსაწყოების უზრუნველყოფა; მათი ხელმისაწვდომობა.
აუდიტის და მიკვლევადობის ტექნიკური საქმიანობის დოკუმენტაცია.
თუ აღნიშნული მიმართულებები არ იქნება დაცული რეგულაციების შესაბამისად, საწარმო დადგება შემდეგი საფრთხეებისა და რისკების ქვეშ:
ხარისხის კონტროლი და მომხმარებლების კმაყოფილება ყველა საწარმოს მთავარი საზრუნავია. პროდუქტის არაკომპლექტურობა, დაბინძურება ან ცუდი ხარისხი, იწვევს მომხმარებლის უკმაყოფილებას, რამაც შესაძლოა გავლენა იქონიოს ბრენდის მიმართ ლოიალურობის შენარჩუნებასა და გაყიდვებზე.
ყველა მწარმოებლისთვის მნიშვნელოვანია საკვებით გადამდები დაავადებების პრევენცია. ამისათვის აუცილებელია ტექნიკური მხარდაჭერა და რეგულარული მოვლა სურსათის წარმოების პროცესში, რათა შენარჩუნდეს აღჭურვილობის ეფექტურობა და თავიდან ავიცილოთ სურსათის უვნებლობის რისკები.
არასწორმა ან არასრულფასოვანმა ტექნიკურმა მომსახურებამ, შესაძლოა გამოიწვიოს ისეთი საფრთხეები და რისკები, როგორებიცაა: დაბინძურებული პროდუქცია, ფიზიკური საფრთხეები, ჯარიმები, დაზიანებული დანადგარები და წარმოების შეფერხება.
რეგულარული პროფილაქტიკური, არაგეგმიური და მაკორექტირებელი ხასიათის ტექნიკური მხარდაჭერა, უზრუნველყოფს არამხოლოდ ოპერაციების შეუფერხებლობას, არამედ შესაბამისობას მარეგულირებელ ორგანოებთან, რაც აუცილებელია სურსათის უვნებლობისა და ხარისხის შენარჩუნებისთვის.
აღნიშნული ფაქტორები, საბოლოოდ, გავლენას ახდენენ კომპანიის რეპუტაციასა და მომხმარებელთა კმაყოფილებაზე.
მიიღე ყოველკვირეული სიახლეები და ინფორმაცია სურსათის უვნებლობასთან დაკავშირებით