
“ფერმიდან სუფრამდე” RFID-ის მნიშვნელობა
დეკემბერი 7, 2025Food Safety Alliance Consulting ის მთავარი მისია არის დაიცვას ყველა მომხმარებელი (კვების ბიზნეს ოპერატორი) და საკვების საბოლოო მომხმარებელი. მომხმარებლის დაცვას ვახორციელებთ ცოდნის გაზიარებით და კომპატენციის ამაღლებით, რაც გამოიხატება ჩვენი ყოველთვიური ტრენინგებით და სხვადასხვა ტიპის ფასდაკლებით, ჩვენი მიზანია ჩავრთოთ მეტი ადამიანი, რათა მათ შექმნან უვნებელი საკვები ჩვენი ქვეყნის მოქალაქეებისთვის და სუსტი იმუნური სისტემის სეგმენტისთვის – ორსულებისთვის, ბავშვებისთვის, მოხუცებისთვის.
ამ თვეში ჩვენი HACCP-ის ტრენინგი ჩატარდება 23-24 დეკემბერს ახალი წლის ფასდაკლებით. თუ ჯერ არ ყოფილხართ ჩვენს ტრენინგებზე, შეავსეთ სარეგისტრაციო ფორმა, და დაიკავეთ ადგილი.
ჩვენი ფასეულობები

განათლება პირველ ადგილზე: ცოდნა არის სურსათის უვნებლობის საფუძველი. ჩვენი ტრენინგები უზრუნველყოფს, რომ ბიზნესმა გაიგოს HACCP პრინციპები და ჰიგიენური სანიმუშო პრაქტიკა.
მომხმარებელთა დაცვა: ჩვენი ყველა ქმედება ეძღვნება საბოლოო მომხმარებლის უსაფრთხოებას.
გამჭვირვალობა: ჩვენ ვაცილებთ ბიზნესებს დეზინფორმაციისგან. ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული მცდარი წარმოდგენა არის HACCP სერტიფიკატის აუცილებლობა.
HACCP სერტიფიკატი– რაც უნდა იცოდეთ

მრავალი ბიზნესი საქართველოში HACCP სერტიფიკატზე ფლობს არასწორ ინფორმაციას. საქართველოს კანონი 173-ის მიხედვით, HACCP სერტიფიკატი სავალდებულო არ არის. რატომ? იმიტომ, რომ HACCP სერტიფიკატი არ არსებობს. თუ გსურთ ოფიციალური სერტიფიკატი, უნდა დანერგოთ ISO 22000 სტანდარტი, რომელიც შეიცავს HACCP-ს.
ვისთვის არის საჭირო ISO 22000?
საკვების მწარმოებლებისთვის, რომლებიც ექსპორტზე აგზავნიან პროდუქტებს
როცა უცხოური კლიენტი ითხოვს ISO 22000 სერტიფიკატს
საქართველოში, რესტორნებისთვის, სწრაფი კვებისთვის და სხვა საკვების ბიზნესებისთვის HACCP სერტიფიკატი საჭირო არაა. სერტიფიკატი შეგიძლიათ მიიღოთ მხოლოდ ტრენინგის შემდეგ, რაც ასევე მთავრობის მოთხოვნაა: ყველა თანამშრომელი, ვინც მართავს კვების ბიზნესს უნდა იყოს კომპეტენტური.
5 ყველაზე გავრცელებული შეცდომა საკონსულტაციოს არჩევის დროს

მაღალი ფასი ≠ მაღალი ხარისხი – ძვირი კონსულტაცია ყოველთვის არ უზრუნველყოფს უკეთეს შედეგს.
ხანგრძლივი ტრენინგები ≠ აუცილებლობა – თვიური ტრენინგები ყოველთვის საჭირო არაა; მნიშვნელოვანი არის პრაქტიკული ინფორმაცია.
სერტიფიკატის ღირებულება – ნუ გადაიხდით ზედმეტს სერტიფიკატისთვის; ყურადღება მიაქციეთ სწორ დანერგვას და კომპეტენტურ თანამშრომლებს.
აკრედიტაციის შემოწმება – ყველა კომპანიამ შეუძლია გასცეს ტრენინგის სერტიფიკატი, მაგრამ მხოლოდ საერთაშორისო აკრედიტებული კომპანიები გასცემენ სისტემის სერტიფიკაციას.
ბიზნესის საჭიროებების უგულებელყოფა – აირჩიეთ საკონსულტაციოები, რომლებსაც ესმით თქვენი ბიზნესის.
დამატებითი რჩევები

რეგულარულად განაახლეთ ცოდნა სურსათის უვნებლობის შესახებ
ჩართეთ ყველა თანამშრომელი პრაქტიკულ ტრენინგებში
განახორციელეთ პროცესების მონიტორინგი
გამოიყენეთ საიმედო წყაროები ინფორმაციისთვის
Food Safety Alliance-ში ჩვენ ვეხმარებით ბიზნესებს გაეცნონ სავალდებულო მოთხოვნებს და მოვარიდოთ მცდარ და ზედმეტ ინფორმაციას. ჩვენი ყოველთვიური ტრენინგები, ფასდაკლებები და გამოცდილი კონსულტანტები უზრუნველყოფენ, რომ თქვენმა ბიზნესმა შეძლოს HACCP-ის პრინციპების დანერგვა და მზად იყოს ISO 22000-ის დანერგვისთვის საჭიროების შემთხვევაში.



