Კითხვის დრო: 3წუთი ხელის დაბანა შეიძლება ძირითად ჩვევად მოგეჩვენოთ, მაგრამ როგორ დავიბანოთ ხელები ისე, რომ მინიმუმამდე დავიყვანოთ საკვების დაბინძურების რისკი? როდესაც საქმე საკვების მომზადებას ეხება, ხელების დაბანა ყველაზე ძლიერი […]
Კითხვის დრო: 3წუთი სურსათის წარმოების დროს, არაერთხელ გსმენიათ სიტყვა “ვალიდაცია” და გიფიქრიათ თუ რას ნიშნავს ვალიდაცია. ეს არის სურსათის წარმოების კრიტიკული კომპონენტი, რომელიც უზრუნველყოფს პროცესებს, აღჭურვილობას და კონტროლს ეფექტურად […]
Კითხვის დრო: 4წუთი როდესაც გესმით სიტყვა “ნუტრიცია”, რას წარმოიდგენთ? ზოგისთვის ეს შეიძლება იყოს ფერადი სალათი; სხვებისთვის დაბალანსებული დიეტა, მაგრამ ნუტრიცია ბევრად მეტია, ვიდრე ჯანსაღი საკვები ან ესთეტიკური თეფში. ეს […]
Კითხვის დრო: 3წუთი შეუსაბამობების და მაკორექტირებელი ღონისძიებების მნიშვნელობა სურსათის უვნებლობის მართვის კრიტიკული ასპექტია. ისინი მიუთითებენ დადგენილი სტანდარტების, პროცედურების ან მარეგულირებელი მოთხოვნებისგან გადახრას, რამაც შეიძლება პოტენციურად შეაფერხოს პროდუქტის ხარისხი და […]
Კითხვის დრო: 3წუთი გაინტერესებთ, თუ რამდენად მჭიდრო კავშირში არიან ჰიგიენა და სურსათის უვნებლობა? მაშინ ეს ბლოგი თქვენთვისაა. ყოველი ჩვენგანი ფიქრობს იმაზე, თუ რამდენად სუფთა გარემოშია ის საკვები პროდუქტები მომზადებულები, […]
Კითხვის დრო: 3წუთი ჰასპის დანიშნულება და მნიშვნელობა ერთ-ერთი საკვანძო საკითხია სურსათის წარმოებისა და მიწოდების პროცესში. ერთხელ მაინც, ყველა ჩვენგანს უფიქრია, თუ როგორ და რა პირობებში მზადდება ის საკვები, რომელიც […]
Კითხვის დრო: 3წუთი რა არის სურსათის უვნებლობა? სასურსათო პროდუქტებს ყველა ჩვენგანი მოიხმარს, ამიტომ ერთხელ მაინც ყველა დავფიქრებულვართ არის თუ არა უვნებელი ის საკვები, რომელსაც მარკეტში ვაწყდებით, ვყიდულობთ და შემდეგ […]
Კითხვის დრო: 4წუთი ალბათ ყველას აინტერესებს თუ რა არის პროდუქტის აღწერილობა(სპეციფიკაცია). სასურსათო მარკეტებში შესვლისას ბევრ ისეთ პროდუქტს ვაწყდებდით, რომელიც ჩვენთვის კარგად ნაცნობია და არ ვუყურებთ მის აღწერილობას. რეალურად კი, […]
Კითხვის დრო: 3წუთი ყველასთვის, ვისაც კვების ინდუსტრიასთან ერთი გადაკვეთის წერტილი მაინც აქვს, მნიშვნელოვანი და საინტერესო თემაა, თუ როგორ დავნერგოთ HACCP-ი. HACCP-ის განვითარების ისტორია მრავალ წელს ითვლის და დღეს უკვე […]