ივნისი 27, 2023

როგორ მოვაწყოთ სწორად სამზარეულო?

Კითხვის დრო: 3 წუთი სუფთა და ჰიგიენური სამზარეულოს შენარჩუნება აუცილებელია საკუთარი თავის და თქვენი საყვარელი ადამიანების ჯანმრთელობისა და უსაფრთხოების უზრუნველსაყოფად. სამზარეულოს ზედაპირებისთვის სწორი მასალების არჩევიდან დაწყებული საკვების მომზადების სათანადო ტექნიკის […]
ივნისი 19, 2023

მარილის დადებითი და უარყოფითი მხარეები

Კითხვის დრო: 2 წუთი მარილი, აუცილებელი ნივთიერება ჩვენს კულინარიულ სამყაროში საუკუნეების განმავლობაში. არომატის გაძლიერების უნარის გარდა, მარილი მნიშვნელოვან როლს ასრულებს სხვადასხვა ფიზიოლოგიურ ფუნქციებში. თუმცა, როგორც ბევრი რამ ცხოვრებაში, მარილს გააჩნია […]
ივნისი 12, 2023

უხილავი საფრთხეები ჩვენს საკვებში: კვებითი ინტოქსიკაციის სტატისტიკა

Კითხვის დრო: 2 წუთი ჩვენს სწრაფად განვითარებად სამყაროში საკვებით ინტოქსიკაცია კვლავ გლობალურ საზრუნავად რჩება. სტატისტიკა აჩვენებს რომ სურსათის უვნებლობის პრაქტიკის გავრცელება, ჰიგიენის წესების დაცვა ერთ-ერთი მნიშვნელობვანი ხელსაწყოა კვებითი ინტოქსიკაციის თავიდან […]
ივნისი 5, 2023

გენმოდიფიცირებული პროდუქტი-GMO

Კითხვის დრო: 3 წუთი გენმოდიფიცირებული ორგანიზმები (გმო) ბოლო წლებში ინტენსიური დებატებისა და დისკუსიის თემაა. მათი პოტენციური რისკები და გავლენა ადამიანის ჯანმრთელობაზე ძალიან მნიშვნელოვანია. თუ რას ნიშნავს პროდუქცია უნდა იყოს “თავისუფალი […]
მაისი 22, 2023

საქართველოს ახალი რეგულაციის შესახებ-საკვებ დანამატები

Კითხვის დრო: 3 წუთი საკვები დანამატები მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ თანამედროვე საკვების წარმოებაში, აძლიერებენ გემოს, იზუალურ მხარეს და შენახვის ვადას. თუმცა, ყურადღება უნდა მიექცეს პოტენციური ჯანმრთელობის ეფექტს, წამყვანი ქვეყნების მსოფლიოში, რათა […]
მაისი 15, 2023

პროდუქტის ვადების გაგრძელება, რა უნდა ვიცოდეთ?

Კითხვის დრო: 3 წუთი სურსათის უვნებლობა ჩვენი ყოველდღიური ცხოვრების აუცილებელი ასპექტია და აუცილებელია იმის უზრუნველყოფა, რომ საკვები, რომელსაც ჩვენ ვხმარობთ, იყოს უსაფრთხო და ჯანსაღი. სურსათის უვნებლობის უზრუნველყოფის ერთ-ერთი მთავარი ფაქტორი […]
მაისი 1, 2023

ქიმიური საფრთხე- რა უნდა ვიცოდეთ?

Კითხვის დრო: 3 წუთი წინა ბლოგში Food safety alliance-მა ისაუბრა ბიოლოგიური საფრთხის შესახებ. დღეს გვინდა უფრო დეტალურად გაგაცნოთ თუ რა არის ქიმიური საფრთხე. ქიმიური საფრთხეები ეხება საკვებში მავნე ქიმიკატების არსებობას, […]
აპრილი 24, 2023

რა არის ბიოლოგიური საფრთხე?

Კითხვის დრო: 3 წუთი სურსათის უვნებლობაში არსებობს რამდენიმე საფრთხე, რომელიც შეიძლება დაარღვიოს საკვების უსაფრთხოება. ძირითადი საფრთხეებია: ბიოლოგიური, ქიმიური და ფიზიკური საფრთხეები. მათ შორის განსაკუთრებით შემაშფოთებელია მიკროორგანიზმებით გამოწვეული ბიოლოგიური საფრთხეები, როგორიცაა […]
აპრილი 19, 2023

რა უნდა ვიცოდეთ ხორცის და ქათამის შერჩევისას?

Კითხვის დრო: 3 წუთი დღეს Food safety alliance-ი წარმოგიდგენთ ბლოგს -“რა უნდა ვიცოდეთ ხორცის და ქათამის შერჩევისას?” სურსათის უვნებლობა უაღრესად მნიშვნელოვანია ყველასთვის, როგორც დიასახლისებისთვის, რომლებიც სახლში ამზადებენ საკვებს, ასევე რესტორნებისა […]

მიიღე ყოველკვირეული სიახლეები და ინფორმაცია სურსათის უვნებლობასთან დაკავშირებით

დარეგისტრირდით

შესვლა

დაგავიწყდათ პაროლი?