მარტი 13, 2023

რას ნიშნავს სურსათის ეტიკეტირება და პროდუქტის შეფუთვა?

Კითხვის დრო: 2 წუთი სურსათის ეტიკეტირება სურსათის უვნებლობისა და მომხმარებელთა დაცვის აუცილებელი ნაწილია. ის გთავაზობთ ძვირფას ინფორმაციას პროდუქტის, მისი ინგრედიენტების, კვების ღირებულებისა და ნებისმიერი პოტენციური ალერგენის შესახებ, სხვა საკითხებთან ერთად. […]
მარტი 9, 2023

ალერგენები – რა უნდა ვიცოდეთ?

Კითხვის დრო: 3 წუთი ადამიანთა დიდ ნაწილს ამა თუ იმ საკვები პროდუქტის ან ინგრედიენტის მიმართ ალერგიული რეაქცია უვითარდება.  სამედიცინო ენაზე ამას ალერგია ეწოდება და ის ორგანიზმში მრავალი სახით ვლინდება. ალერგია […]
თებერვალი 27, 2023

რა ფიზიკური საფრთხე შეიძლება აღმოჩნდეს ჩვენს საკვებში?

Კითხვის დრო: 3 წუთი კვების მრეწველობაში საკვების დაბინძურების ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული მიზეზი ფიზიკური საფრთხეებია. ფიზიკური საფრთხეები ყოველდღე, ჩვენს გარშემო გვხვდება და მისი საკვებში მოხვედრის ალბათობა ძალიან მაღალია. Food Safety Alliance-ის […]
თებერვალი 13, 2023

დასაწყობება – რასაც მომხმარებელი ვერ ხედავს

Კითხვის დრო: 3 წუთი უვნებლობის სექტორი არის ფართო კატეგორია, რომელიც საკუთარ თავში უამრავ ქვეკატეგორიებს, სექციებსა და კომპონენტებს აერთიანებს. უვნებლობა თავიდან ბოლომდე პროდუქტის სიჯანსაღეს ნიშნავს. უფრო მარტივად რომ ვთქვათ, ნებისმიერი პროდუქტი, […]
თებერვალი 6, 2023

დისტრიბუცია კვების სექტორში

Კითხვის დრო: 3 წუთი თუ Food Safety Alliance – ის აქტიური მკითხველი ხართ, გეცოდინებათ, რომ ‘’ფერმიდან სუფრამდე’’ არსებობს დიდი და მრავალფეროვანი ჯაჭვი, რომლის ყველა კომპონენტიც საკვების სიჯანსაღისა და უვნებლობისთვის თანაბარმნიშვნელოვანია. […]
იანვარი 30, 2023

HACCP-ის სისტემის დანერგვა სავლდებულო ხდება

Კითხვის დრო: 2 წუთი სურსათის უვნებლობის სექტორში 2023 წელი მნიშვნელოვანი ცვლილებით დაიწყო. მიმდინარე წლის 1 ივნისიდან სურსათის მწარმოებელ  ყველა ბიზნესოპერატორისთვის HACCP-ის სისტემის დანერგვა სავლდებულო ხდება, ყველა კვების ობიექტი ვალდებულია რომ […]
იანვარი 23, 2023

კვების ინდუსტრიის 2022 წლის ანგარიში

Კითხვის დრო: 3 წუთი ჩვენმა მკითხველმა კარგად იცის თუ რას ნიშნავს ჯაჭვური რეაქცია. კვების ბიზნესისა და უვნებლობის სექტორის გარდა ჯაჭვური რეაქცია გვხვდება ყოველ ფეხის ნაბიჯზე. მსოფლიოს მასშტაბით უფრო მსხვილ დონეზე […]
ოქტომბერი 26, 2022

როგორ განვალაგოთ საკვები სწორად მაცივარში?

Კითხვის დრო: 4 წუთი საკვების შენახვის პირველი მცდელობა შორეული წარსულიდან იღებს სათავეს. პერიოდიდან, როდესაც არ არსებობდა მაცივრები, თერმო ჩანთები და ტემპერატურის მზომი მოწყობილობები. როდესაც ადამიანმა პირველად გაიაზრა, რომ გამოქვაბულში გრილად […]
ოქტომბერი 19, 2022

ყურძნის დაკრეფიდან მარნამდე – რა უნდა ვიცოდეთ ღვინის დამზადებისას?

Კითხვის დრო: 4 წუთი ღვინო – დიდი ისტორიის, მეცნიერებისა და კულტურის მატარებელი სასმელია, რომელიც დღეს, მთელი მსოფლიოს მასშტაბით უამრავ ქვეყანაში მზადდება. ღვინის ტექნოლოგია სათავეს შორეული წარსულიდან იღებს, თუმცა არა კლასიკური გაგებით. ღვინის წარმოებისა […]

მიიღე ყოველკვირეული სიახლეები და ინფორმაცია სურსათის უვნებლობასთან დაკავშირებით

დარეგისტრირდით

შესვლა

დაგავიწყდათ პაროლი?