Კითხვის დრო: 3წუთი სურსათის უვნებლობა კვების მრეწველობის ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ასპექტია. სურსათის უვნებლობის კრიტიკულ ფაქტორებს შორის არის ტემპერატურის კონტროლი. საკვების სწორ ტემპერატურაზე შენახვა ხელს შეუწყობს მავნე ბაქტერიების ზრდის თავიდან […]
Კითხვის დრო: 3წუთი სურსათის უვნებლობა არის კრიტიკული ასპექტი იმის უზრუნველსაყოფად, რომ საკვები, რომელსაც ჩვენ ვჭამთ, არის უსაფრთხო, ჯანსაღი და მავნე ბაქტერიებისგან თავისუფალი. საკვებით გადამდები დაავადებების თავიდან ასაცილებლად, აუცილებელია დავიცვათ […]
Კითხვის დრო: 2წუთი სურსათის ეტიკეტირება სურსათის უვნებლობისა და მომხმარებელთა დაცვის აუცილებელი ნაწილია. ის გთავაზობთ ძვირფას ინფორმაციას პროდუქტის, მისი ინგრედიენტების, კვების ღირებულებისა და ნებისმიერი პოტენციური ალერგენის შესახებ, სხვა საკითხებთან ერთად. […]
Კითხვის დრო: 3წუთი ადამიანთა დიდ ნაწილს ამა თუ იმ საკვები პროდუქტის ან ინგრედიენტის მიმართ ალერგიული რეაქცია უვითარდება. სამედიცინო ენაზე ამას ალერგია ეწოდება და ის ორგანიზმში მრავალი სახით ვლინდება. ალერგია […]
Კითხვის დრო: 3წუთი კვების მრეწველობაში საკვების დაბინძურების ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული მიზეზი ფიზიკური საფრთხეებია. ფიზიკური საფრთხეები ყოველდღე, ჩვენს გარშემო გვხვდება და მისი საკვებში მოხვედრის ალბათობა ძალიან მაღალია. Food Safety Alliance-ის […]
Კითხვის დრო: 3წუთი უვნებლობის სექტორი არის ფართო კატეგორია, რომელიც საკუთარ თავში უამრავ ქვეკატეგორიებს, სექციებსა და კომპონენტებს აერთიანებს. უვნებლობა თავიდან ბოლომდე პროდუქტის სიჯანსაღეს ნიშნავს. უფრო მარტივად რომ ვთქვათ, ნებისმიერი პროდუქტი, […]
Კითხვის დრო: 3წუთი თუ Food Safety Alliance – ის აქტიური მკითხველი ხართ, გეცოდინებათ, რომ ‘’ფერმიდან სუფრამდე’’ არსებობს დიდი და მრავალფეროვანი ჯაჭვი, რომლის ყველა კომპონენტიც საკვების სიჯანსაღისა და უვნებლობისთვის თანაბარმნიშვნელოვანია. […]
Კითხვის დრო: 2წუთი სურსათის უვნებლობის სექტორში 2023 წელი მნიშვნელოვანი ცვლილებით დაიწყო. მიმდინარე წლის 1 ივნისიდან სურსათის მწარმოებელ ყველა ბიზნესოპერატორისთვის HACCP-ის სისტემის დანერგვა სავლდებულო ხდება, ყველა კვების ობიექტი ვალდებულია რომ […]
Კითხვის დრო: 3წუთი ჩვენმა მკითხველმა კარგად იცის თუ რას ნიშნავს ჯაჭვური რეაქცია. კვების ბიზნესისა და უვნებლობის სექტორის გარდა ჯაჭვური რეაქცია გვხვდება ყოველ ფეხის ნაბიჯზე. მსოფლიოს მასშტაბით უფრო მსხვილ დონეზე […]