დეკემბერი 16, 2024

როგორ დავნერგოთ HACCP-ი ?

Კითხვის დრო: 3 წუთი ყველასთვის, ვისაც კვების ინდუსტრიასთან ერთი გადაკვეთის წერტილი მაინც აქვს, მნიშვნელოვანი და საინტერესო თემაა, თუ როგორ დავნერგოთ HACCP-ი. HACCP-ის განვითარების ისტორია მრავალ წელს ითვლის და დღეს უკვე […]
დეკემბერი 9, 2024

ტექნიკური მომსახურების მნიშვნელობა

Კითხვის დრო: 4 წუთი ალბათ ერთხელ მაინც ყველას გიფიქრიათ, თუ რა არის ტექნიკური მომსახურების მნიშვნელობა და რა სერვისები დგას იმ საკვების/პროდუქტის უკან, რომელსაც ჩვენ გამზადებული სახით ვხვდებით, ვყიდულობთ და შემდეგ […]
დეკემბერი 2, 2024

სასმელი წყლის მნიშვნელობა და დანიშნულება

Კითხვის დრო: 4 წუთი სასმელი წყლის მნიშვნელობა და დანიშნულება სასმელი წყლის გამოყენებას მრავალმხრივი მნიშვნელობა აქვს, რადგან იგი არა მხოლოდ უშუალოდ საწარმოო პროცესებში გამოიყენება, არამედ მას აქვს გავლენა გარემოს დაცვაზე, ენერგიის […]
ნოემბერი 27, 2024

რა არის ჰომოგენიზაცია?

Კითხვის დრო: 3 წუთი ალბათ ყველას გსმენიათ და გაინტერესებთ თუ რა არის ჰომოგენიზაცია? ჰომოგენიზაცია (Homogenization) არის ფიზიკური პროცესი, რომლის დროსაც ნივთიერების შემადგენელი სხვადასხვა კომპონენტები თანაბრად განაწილდება სითხის მასაში. მოდით დღეს უფრო […]
ნოემბერი 18, 2024

რა არის სურსათის ფალსიფიკაცია?

Კითხვის დრო: 3 წუთი ალბათ არაერთხელ გაგჩენიათ კითხვა თუ რა არის სურსათის ფალსიფიკაცია? სურსათის ფალსიფიკაცია არის პროცესი, რომლის დროსაც სურსათის პროდუქტს, მის ინგრედიენტებს ან/და შეფუთვას ცვლიან ისე, რომ საბოლოო პროდუქტი […]
ნოემბერი 11, 2024

შემომავალი კონტროლის მნიშვნელობა

Კითხვის დრო: 3 წუთი ალბათ ყველას გაინტერესებთ, თუ რა დგას იმ სერვისების უკან, რომლებითაც ჩვენ ყოველდღიურად ვსარგებლობთ კვების ობიექტებში და რა პროცესების გავლა უწევთ კომპანიებს იმისთვის, რომ ჩვენ მათი მომხმარებლები […]
ნოემბერი 7, 2024

HACCP-ის განვითარების ისტორია

Კითხვის დრო: 4 წუთი ჰასპის ისტორია და ნასა HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) არის უსაფრთხოების მართვის სისტემა, რომელიც შექმნილია საკვების სფეროში პოტენციური რისკების შესამოწმებლად და აღმოსაფხვრელად. მისი ისტორია იწყება […]
ოქტომბერი 10, 2024

დასუფთავების მნიშვნელობა კვების მრეწველობაში

Კითხვის დრო: 4 წუთი დასუფთავება არის სურსათის უვნებლობისა და ჰიგიენის ფუნდამენტური ასპექტი, იგი ქმნის საფუძველს დაბინძურების თავიდან ასაცილებლად და იმის უზრუნველსაყოფად, რომ გარემო და საკვები პროდუქტები უსაფრთხოდ დარჩეს მოხმარებისთვის. სათანადო […]
სექტემბერი 24, 2024

“HOLD”-ის ზონის მნიშვნელობა საკვების წარმოებაში

Კითხვის დრო: 4 წუთი სურსათის წარმოებაში პროდუქტის უსაფრთხოების უზრუნველყოფა უმნიშვნელოვანესია. ამის კრიტიკული ასპექტი გულისხმობს განსაზღვრული “HOLD”-ის ზონის შექმნას — ფიზიკური ან ელექტრონული ზონა, სადაც პროდუქტები, რომლებიც ეჭვს ბადებენ ან აჩვენებენ […]

მიიღე ყოველკვირეული სიახლეები და ინფორმაცია სურსათის უვნებლობასთან დაკავშირებით

დარეგისტრირდით

შესვლა

დაგავიწყდათ პაროლი?